Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Τα μαύρα πρόβατα

Διαβάζοντας το ρεπορτάζ μεγάλων σε κυκλοφορία εφημερίδων διαπιστώνει κανείς πως έχουν αρχίσει να γίνονται σε μεγαλύτερη συχνότητα αναφορές στην εκκλησία, στο ΛΑΟΣ, στην κυβέρνηση και τους δεσμούς μεταξύ τους.
Η εκκλησία όπως μας έχει διδάξει η ιστορία την οποία διδαχθήκαμε στο σχολείο έπραξε υπέρ του έθνους και η γλώσσα μας διατηρείται ύστερα από αιματηρές προσπάθειες των ιερέων όλων των βαθμίδων. Ίσως έμεινε στους ιεράρχες η εντύπωση ότι ακόμα το έθνος στηρίζεται επάνω τους. Ίσως δεν κατάλαβαν ότι ιδρύθηκε Ελληνική Πολιτεία η οποία διέπεται από θεσμούς. Ίσως δεν θέλησαν να το καταλάβουν και υπάρχουν απτά στοιχεία για αυτό. Η ενεργή συνεργασία με "επαναστάτες" και "σωτήρες". Δεν έχουν καταλάβει ότι ο Κύριος τους ορίζει την πνευματική σωτηρία του λαού όχι την καπηλεία της συνειδήσεως του. Τι δουλειά έχει ο κάθε ιερέας να αναφέρεται σε θέματα πολιτειακών θεσμών και να προσπαθεί να αντικαταστήσει διπλωμάτες; Διάβασα ότι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ζήτησε να ένα κατά κάποιον τρόπο εμπάργκο κατά των Σκοπίων. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Ο Καραμανλής προσπάθησε να φέρει την παράταξή του προς το κέντρο αλλά κατάλαβε ότι χρειάζεται και την ψήφο του παραδείσου. Προσπάθησε να κινηθεί μέσα σε πλαίσια με τα οποία δεν θα τραυμάτιζε ούτε την πορεία προς το κέντρο ούτε το σκάφος που λέγεται Νέα Δημοκρατία και να αρχίσει να χάνει ψήφους.
Εκεί ήρθε ο Καρατζαφέρης να αρπάξει όσα προλάβει με τις ευλογίες της μητέρας εκκλησίας και των ιεραρχών. Ήρθε ο Καρατζαφέρης να σώσει μαζί με την Εκκλησία το έθνος όλοι οι άλλοι θέλουμε να το καταποντίσουμε Κι όταν λέω Καρατζαφέρης εννοώ και όλους αυτούς που τον στηρίζουν και επίσης αναφέρομαι στον πολιτικό άνδρα και όχι στο πρόσωπο.
Θα γελάσει κάθε πικραμένο χειλάκι με τις συνεδριάσεις της βουλής. "Επεισόδια" εντός της εθνικής αντιπροσωπίας δεν θα προκαλέσουν μόνο οι "ακροδεξιές" δυνάμεις αλλά και οι λεγόμενοι αριστεροί οι οποίοι τώρα θυμήθηκαν μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα να αρχίσουν αριστερές επιθέσεις στην κραταιά δεξιά.
Το κακό είναι ελάχιστοι εκείνοι οι οποίοι θέλουν να δουλέψουν χωρίς να προκαλέσουν πάθη. Οι ακραίοι από τα δεξιά διαφυλάττουν την εθνική αξιοπρέπεια και οι σωτήρες από αριστερά σώσανε τον τόπο. Μόνο σε αυτούς χρωστάμε την ελευθερία μας. Αρχίσανε να αναφέρονται από την πρώτη μέρα στην χούντα κάποιοι
Έλεος κύριοι, ξευτιλίζεστε

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σωστά τα λες.βέβαια να προσθέσω πως ο πολιτικός με το μεγαλύτερο πόθεν έσχες ειναι ο Αλαβάνος
''..Το χαρτοφυλάκιο του κ. Αλαβάνου περιλαμβάνει μετοχές αξίας 60.019 ευρώ και της συζύγου του αξίας 27.743 ευρώ. Οι καταθέσεις του ανέρχονται στα 452.600 ευρώ και της συζύγου του στα 62.400 ευρώ...''
απο το in.gr
οπότε προφανώς είναι όλοι ακριβώς το ίδιο.σ'ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο ήσουν ο πρώτος επισκέπτης μας.=) πέρνα το άλλο σάββατο απο το dizzy dolls Αιγύπτου 5 Λαδάδικα,να σε κεράσουμε μια absolut =)

Unknown είπε...

Kαλημέρα

Καλό μήνα

Καλά τα γράφεις

Αυτοί όμως όλοι τους μας γράφουν
στα παλαιά υποδήματα τους
όπου και αν βρίσκονται
ότι και αν πιστεύουν

Αν περιμέναμε όλους αυτούς να
σώσουν την Ελλάδα, τώρα δεν
θα υπήρχε καμιά Ελλάδα

Σύντροφοι και συντρόφισσες
αυτής της πατρίδας
Ελληνίδες και Έλληνες
Φίλες και φίλοι

Καλό πρωινό φθινοπωρινό

Captain Harbour είπε...

To κακό Ελένη και Sailor είναι ότι δεν βλέπω να υπάρχει αλλαγή στην νεολαία, τους άνθρωπους που συναναστρέφομαι. Στα πανεπιστήμια μέσω των φοιτητικών παρατάξεων παράγονται νέα φυντάνια, φοιτητοπατέρες στα χνάρια των εθνοπατέρων. Αυτό με θλίβει περισσότερο. Ο λαός ίσως νομίζει ότι η γνώση κάνει τον άνθρωπο σοφό και κοινωνικά χρήσιμο. Δυστυχώς στα πεντε χρόνια τα οποία έχω σπαταλήσει ως φοιτητής του Ελληνικού Δημόσιου πανεπιστημίου άλλα έχω δει. Εμπάθεια, κουτοπονηριά, ιδιοτέλεια καθώς και νέους από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να κατεβαίνουν να συζητήσουν στις γενικές συνελεύσεις με εντολές άνωθεν. Και έαν δεν έκαναν αυτόι μετά έδιναν λόγο στο κόμμα. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ; Οποιαδήποτε άλλη φωνή πνίγεται.

Καλή σας ημέρα
και καλό μήνα ξέχασα να ευχηθώ

Captain Harbour είπε...

@ Ελένη

Αν δεν λείπω θα περάσω με μεγάλη μου χαρά. Ευχαριστώ για την προσκληση.

Ανώνυμος είπε...

Καλο μηνα και στους δυο λοιπον.
συμφωνώ απολυτα με τα οσα λες για τα δημόσια α.ε.ι και πρεπει να σχολιάσω πως η κατάσταση στα περιφερειακά αει/τει ειναι τρισχειρότερη.Τελειως αποπνικτικη,η hell-ville στην οποια αναφέρομαι στο προφίλ μου ειναι η Ρόδος δε ξερεις τι σημεια και τέρατα γίνονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.Δε πιστεύω να αλλάξει κάτι γι'αυτό και δεν ασχολούμαι πλέον.Αν δε σε προλάβω και φύγω εγώ πρώτη(με πολύ βαριά καρδιά)για το νησί,θα σε ενημερώσω.

Live!News είπε...

Ποιός στήριξε το έθνος να μη χαθεί?!!??

Το παραμυθάκι "εκκλησία" εχει κρατήσει αιώνες είναι η αλήθεια.
Η πραγματικότητα όμως είναι πως ο,τι το ελληνικό καταδικάστηκε ως "παγανιστικό", η λέξη "Έλληνας" έφτασε να θεωρείται βρισιά συνώνυμο του ειδωλολάτρης, οι αρχαίες δοξασίες και ναοί ξεθεμελιώθηκαν για να χτιστούν στη θέση τους εκκλησίες.
Αλήθεια, αν θελήσει κάποιος να βαπτίσει το παιδί του Νιόβη ή Πολυκράτη θα δεχτεί εύκολα ο ιερέας;

Γύρω απο την εκκλήσία και το δήθεν έργο της υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση. Παραμύθια τύπου "κρυφό σχολειό" κλπ είναι τόσο προκλητικά όσο και ο "συνωστισμός" στο λιμάνι της Σμύρνης...
Όλα περιστρέφονται γύρω απο το ΧΡΗΜΑ και την ΕΞΟΥΣΙΑ, δυστυχώς.
Είναι πολύ μεγάλη η συζήτηση και θα έπρεπε να ανεβάσω κάποιο σχετικό post ωστε να μαζέψω γνώμες.

Παρεπιπτόντως δεν είμαι ούτε εθνικίστρια ούτε το αντίθετο. Θεωρώ πως πρέπει να ξεχνάμε και να προχωράμε.
Αλλά για να ξεχνάμε πρεπει και να γνωρίζουμε.

Χαιρετισμούς!

Captain Harbour είπε...

@luccia

Έγραψα τι μας διδάσκει η ιστορία στο σχολείο. Σάφως έχω κάποιες απόψεις οι οποίες παρεκλίνουν αλλά δεν είμαι ιστορικός ούτε το έχω ψαξει πολύ το θέμα για να γράψω. Υπάρχουν σοβαρότερα. Εμένα με ενδιαφέρει το πως δρουν τώρα και είναι αυτό που λες Χρήμα και εξουσία

Χαιρε