Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Η ιστορία γράφεται στην ΤV

Την περασμένη εβδομάδα έγινε αυτό που ζητούσαν αρκετοί κύκλοι στην χώρα μας. Ύστερα από αρκετό καιρό, η καινούρια πλέον κυβέρνηση απέσυρε το βιβλίο ιστορίας και το έβαλε στο χρονοντούλαπό της. Δεν είμαι ούτε ιστορικός ούτε εκπαιδευτικός. Όσο δεν είναι αρεστό ξένοι να καπηλεύονται στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού άλλο τόσο αποκρουστικό είναι να παρατηρούνται οι διάφοροι πατριδοκάπηλοι-Ελληναράδες στην ΤV. Και δεν μιλώ μόνο για τους "δεξιούς" τους οποίους αφορίζουν οι "αριστεροί" αλλά και για τους δεύτερους οι οποίοι χρησιμοποιούν κατά τον ίδιο τρόπο την λαϊκή βούληση.
Ο νέος υπουργός παιδείας κρίνοντας ως εκλεγμένος άρχων ή θέλοντας να διώξει την καυτή πατάτα από τα χέρια του αποφάσισε να αποσύρει το βιβλίο. Το βιβλίο αυτό δεν ήταν τυπομένο. Τα παιδιά είναι στα σχολεία δύο εβδομάδες τώρα και δεν πρόκειται να διδαχθούν ιστορία για αρκετές ακόμα. Το ερώτημα εδώ είναι "που βρίσκεται η συνέχεια του κράτους; Και ακόμα χειρότερα γιατί δεν υπάρχει όταν η πριν και η μετά κυβέρνηση προέρχονται από το ίδιο κόμμα;". Αυτά για την κυβερνώσα παράταξη.
Η εκκλησία (προσοχή άλλο εκκλησία και άλλο θρησκεία) έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα από την απελευθέρωση και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Συνετάχθει αρκετές φορές με άνομα και αντιδημοκρατικά καθεστώτα και χρησιμοποίησε χειρότερα και από τους πολιτικούς την νοημοσύνη των πολιτών. Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο οποιοσδήποτε ιεράρχης (με όλο τον σεβασμό) να διεγείρει πάθη και να έχει απόψεις επάνω σε επιστημονικά θέματα. Για αυτά υπάρχουν οι επιστήμονες. Ο καιρός της θεοκρατίας έχει παρέλθει.
Η αντιπολίτευση σε όλο της το φάσμα. Είναι τραγικό να βλέπεις αυτοαποκαλούμενους και αυτοπροσδιοριζόμενους δημοκράτες και αριστερους να συμπεριφέρονται χειρότερα και από τον τελευταίο συντηριτικό. Εκεί που φώναζαν όλοι να φύγει το βιβλίο όταν έφυγε αλλάξανε γραμμή πλεύσης κάποιοι και κάποιοι άλλο ως νικητές στο πλευρό της εκκλησίας (βλέπε Καρατζαφέρη) αλλάλαζαν.
Και όλοι αυτοί μαζί στην κιμαδομηχανή της τηλεόρασης να βγάζουν κορώνες υπέρ του έθνους και των πολιτών. Σέβομαι ως δημοκράτης την ετυμηγορία του λαού αλλά υπάρχει έλλειμα σοβαρότητας σε αυτούς που αυτήν την ώρα αλληλοκράζονται στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η ιστορία και η δημοκρατία δεν ανήκει σε κανέναν, σε καμιά παράταξη, σε κανένα κόμμα, σε κανένα πολιτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: