Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Είναι κρίμα και αμαρτία

Η εξεταστική περίοδος είναι ένα χρονικό διάστημα το οποίο προσφέρεται τόσο για μελέτη όσο και για αυτοκριτική, αυτοπραγμάτωση και τέλος πάντων όλα τα αυτό-. Η επιτακτική ανάγκη να περάσεις ένα αριθμό μαθημάτων- όχι τόσο για τα πρώτα έτη όσο για τα μεγαλύτερα- σε αποκόπτει από την έξω κοινωνία.
Χαμένος στη μελέτη, στο λιώσιμο στον καναπέ και στο ίντερνετ αυτόν το μισό μήνα είχα αρχίσει να μην νιώθω την ώρα, την μέρα κλπ. Στο τελευταίο συνέβαλε και το ότι σπάνια άνοιγα και τα μπατζούρια και αυτό για να διατηρώ μια σκοτεινή υποχθόνια ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα. Έτσι χαζεύοντας στο ίντερνετ πληροφορήθηκα για μια συναυλία και είπα να βγω να πάω να πάρω εισιτήρια.....
Τι το ήθελα; Πείτε μου. Πέραν του ότι από τον ήλιο παραλίγο να στραβωθώ - τα μάτια παιδεύτηκαν αρκετά για να συνηθήσουν αυτήν την περίεργη ηλιοφάνεια- αισθάνθηκα ότι αρχίζω να έχω τάσεις αγοραφοβίας. Ο φοιτητής καταπονείται κύριες και κύριοι. Ε, αφού πήρα μια τζούρα από την έξω κοινωνία και αφού έκανα την δουλειά πήγα να πιω καφέ με ένα φίλο. Αν μπορείς να πιεις καφέ χωρίς τσιγάρος. Καθόμαστε και μπροστά μου έβλεπα να λαμβάνει χώρα το νυφοπάζαρο της Θεσσαλονίκης. Τι να σου κάνει ο ζορισμένος, ο παλιός, ο έλληνας ο φοιτητής όταν βλέπει μπροστά του αυτό το θέαμα; Τράβηξα τρεις - όχι παραπάνω - τζούρες από τον freddo espresso μου και συνέχισα την κουβέντα για τον Ολυμπιακό και τον Λεμονή.
Συμπέρασμα; Βάλτε τον Τζουμάκα αρχηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: