Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Το μυαλό τους έχει γίνει στόκος

Ήθελα να ξεκινήσω αλλιώς αυτήν την ανάρτηση αλλά ακούγοντας πριν από λίγο το υπόμνημα του αστυνομικού και την επίθεση που κάνει μέσω αυτής στον νεκρό δεν μπορώ να μην τον χαρακτηρίσω ως μίασμα της κοινωνίας. Έχει δεν έχει εξοστρακιστεί η σφαίρα, από την στιγμή που βγήκε το όπλο από την θήκη ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την τραγική στιγμή.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται στον μικρόκοσμό της, προστατεύει καλά τα συμφέροντά της. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η λαοθάλασσα, σε όλη την χώρα, να ζητά παιδεία, δικαιοσύνη, ευκαιρίες και αυτοί να μιλάνε για γκάλοπ, για πριμοδοτήσεις, για κοινωνική γαλήνη (όπως την εννοούν αυτοί) κλπ. Είμαι εξοργισμένος γιατί δεν έχει ντραπεί ούτε ένας τους ώστε να παραιτηθεί. Είμαι 24 χρονών, κουβεντιάζω με πολλούς συνομήλικούς μου και η άποψη μας είναι κοινή. Είναι άθλιοι. Εδώ δεν μπαίνουν κομματικές ιδεολογίες. Εδώ υπάρχει η κοινή αντίληψη.

Ενημερώνομαι συστηματικά αυτές τις μέρες από το ραδιόφωνο. Υπήρχαν αρκετοί παλικαράδες μέχρι τώρα που βγήκαν και φώναζαν να επέμβει ο στρατός, να μπουν οι ειδικές δυνάμεις στα κέντρα των πόλεων. Είναι τόσο ηλίθιοι...

Η πορεία σήμερα ήταν ειρηνική, γεμάτη παλμό και νόημα. Δεν τους έκανε κανείς το χατήρι να σπάσει και να αρχίσουν να μιλούν πάλι για αλήτες κλπ. Πρέπει να ντρεπόμαστε για την πολιτεία μας, στην βουτηγμένη στο ψέμα, στη ρεμούλα, την κατ' επίφαση ηθικολογία και τον στρουθοκαμηλισμό.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 11/12/08
Δεν ξέρω αν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μου έχουν κλονίσει τις υπερευαίσθητες χορδές μου ή αν τα παίρνω πολύ τοις μετρητοίς. Δεν μπορώ να χωνέψω πως μετά από τόσα που έγιναν κάποιοι είχαν χτες το βραδυ την διάθεση να χορεύουν τσιφτετέλια μέχρι το πρωί. Στα 20 τους δεν καταλαβαίνουν τι διαδραματίζεται καθημερινά; Δεν βλέπουν τι συμβαίνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: