Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Επιστροφή

Η άνοιξη είναι εδώ. Η άνοιξη είναι φραπές στην Ναβαρίνου, κάτω από τον ημίκαυτο ήλιο να ζεσταίνεσαι. Είναι αρκετών ωρών περπάτημα ή τρέξιμο στην παραλία. Είναι βόλτα στους αγρούς για να μυρίσεις τις ευωδιές Και εν τέλει είναι έρωτας γιατί πολύ απλά όλη η πλάση διεγείρεται αυτήν την περίοδο. Ζούμε τον κολοφώνα της δόξας της ζωής.
Το ερώτημα είναι αν καταλαβαίνουμε τι έχουμε στα χέρια και στο σώμα μας. Η απορία έγκειται στον εάν έχουμε εστιάσει στις απαιτήσεις που έχουμε από την ζωή και αν αυτές τελικά μας γεμίζουν. Ή απλά περπατάμε και σκεφτόμαστε σαν μηχανές όχι μόνο όταν δουλεύουμε αλλά και όταν συναναστρεφόμαστε κοινωνικά, όταν ερωτευόμαστε.
Η απάντηση είναι ότι πρέπει να πολεμήσεις την μοναξιά και όχι τον δίπλα σου. Η έλλειψη μοναξιάς σου φανερώνει σιγά σιγά το μεγαλείο του δημιουργού. Του όποιου δημιουργού, όπως και να τον αποκαλούν ανά τον κόσμο. Η απάντηση είναι στην ανεκτικότητα για τον γείτονά μας, για τον φίλο μας, για την αγαπημένη μας.
Όλα είναι ρυθμός. Η μουσική είναι ρυθμός. Το διάβασμα είναι ρυθμός. Ακόμα και στο ποτό αν έχεις ρυθμό δύσκολα μεθάς. Τον ρυθμό τον δίνει η ίδια η ζωή γύρω μας. Προσοχή, όχι η κοινωνία γιατί αν ήταν έτσι θα βλέπαμε κάθε βράδυ τον Ευαγγελάτο στον ύπνο μας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Captain μια χαρά σε βρίσκω!Ανεβασμένο,πάντα τέτοια..!Αυτό με τη Ναυαρίνου μ'έκανε και ζήλεψα είναι το αγαπημένο μου σημείο στη πόλη το ξέρουν και οι πέτρες.Να περνάς καλά και να χαίρεσαι κάθε στιγμή,αυτό με τη μοναξιά που είπες μου άρεσε πολύ.
Καλο βράδυ -)

Mariel είπε...

Σωστός..
Τα πάντα έχουν ένα ρυθμό
την καλησπέρα μου

SparksScribbler είπε...

Πολλούς καφέδες στον ήλιο σου εύχομαι! Καλό απόγευμα.

Captain Harbour είπε...

Γεια σας Κυρίες μου,

Ελπίζω να είστε και τρεις καλά και να περνάτε όμορφα. Συννεφιές σήμερα...

Καλό απόγευμα

Νίκος-Εμμανουήλ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.