Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Τίποτα

Τις μέρες αυτές η προετοιμασία για την εξεταστική περίοδο αλλά και η ξεκούραση η οποία επιβάλλεται έχουν πάρει θέση στην καθημερινότητα. Οι γρήγοροι ρυθμοί τους οποίους επέβαλλαν οι εργασίες και οι προφορικές εξετάσεις παρήλθαν και μπορώ να πω πως χαίρομαι την ηρεμία του σπιτιού.
Πολύς ύπνος, καλό φαΐ και διάβασμα. Ε, και τηλεόραση την οποία είχα να ανοίξω αρκετό καιρό. Μόνο τα ματς του Champions League είχαν την τιμή τους πριν την εξεταστική. Έχοντας ξοδέψει αρκετά χρόνια και στο πανεπιστήμιο νιώθω πως το μυαλό μου έχει αρχίσει να πήζει σιγά σιγά. Θυμάμαι πως στο Λύκειο διάβαζα 12 ώρες σερί και ανατριχιάζω.
Πέραν αυτής της νωχελικής πραγματικότητας θα ήθελα να σημειώσω το αξιολογότατο ντοκιμαντέρ του κ. Αυγερόπουλου (Εξάντας) το οποίο προβλήθηκε χτες βράδυ από την ΝΕΤ. Οι αναφορές στο Βορειοδυτικό Πέρασμα, στα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Βόρειο Πόλο καθώς και στις εντάσεις που προκαλεί η προσπάθεια από τα αρκτικά κράτη για την κατοχύρωση μεγαλύτερης επιφάνειας πάγου αποτέλεσαν την ύλη.
Ήταν μια ολοκληρωμένη παρουσίαση για την καινούργια οικονομία η οποία αναπτύσσεται στην περιοχή λόγω των κλιματικών μεταβολών και η οποία οικονομία θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη μόλυνση. Μόλις πληροφορήθηκα πως στην Ισπανία το θερμόμετρο αγγίζει τους 25οC και βρισκόμαστε στα μέσα Γενάρη. Έχω αρκετά πράγματα στο μυαλό και στις σημειώσεις μου σχετικά με το θέμα των ορυκτών καυσίμων τα οποία θέλω να τα αναφέρω εδώ αλλά για να τα παρουσιάσω καλά θέλουν λίγη δουλειά οπότε μετά την εξεταστική.
Επανερχόμενος στην θλιβερή καθημερινότητα η επίσκεψη του Καραμανλή στην Άγκυρα, το πανηγύρι γύρω από τα DVD και τον Ζαχόπουλο καλά κρατούν ενώ γύρω μας ανασυντάσσεται το σύμπαν.

Προχωρώντας λοιπόν σε αυτήν την περίοδο λέω τον εξής στίχο:

"Κάθε φορά που ανοίγεις δρόμο στη ζωή
μην περιμένεις να σε βρει το μεσονύχτι
έχε τα μάτια σου ανοιχτά βράδυ πρωί
γιατί μπροστά σου πάντα απλώνεται ένα δίχτυ"

Εξάντας: http://exandas.ert.gr/

Χαιρετισμούς

4 σχόλια:

SparksScribbler είπε...

"Αν κάποτε στα βρόχια του πιαστείς
Κανείς δε θα μπορέσει να σε βγάλει
Μονάχος, βρες την άκρη της κλωστής
Κι αν είσαι τυχερός ξεκίνα πάλι"

Θα είμαστε όμως τυχεροί;

Captain Harbour είπε...

Υψηλοτάτη μου,

Η τυχαιότητα και η αβεβαιότητα δεν θα μπορέσουν να δαμαστούν ποτέ από τον άνθρωπο. Είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός "όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος".
Μπορεί να μην έχουμε την δυνατότητα να προβλέψουμε γεγονότα, να μην είμαστε σίγουροι για το μέλλον ωστόσο μπορούμε να μειώσουμε την πιθανότητα να εκτραπούμε της πορείας μας ή όπως λέει το τραγούδι να μπλεχτούμε στα βρόχια.

Χαιρετισμούς

Ανώνυμος είπε...

άτιμη εξεταστική που καταστρέφεις τη κοινωνική ζωή μας..καλή αντοχή Καπτεν,καλή επιτυχία και σου εύχομαι να είναι η τελευταία σου χειμερινή εξεταστική περίοδος,με το καλο το πτυχιο.

Captain Harbour είπε...

Γεια σου ΕΛΈΝΗ,

άτιμη εξεταστική δε λες τίποτα. Έχω αρχίσει να πήζω πολύ άσχημα. Υπνος, πολύ φαγητό, αρκετό διάβασμα. Δεν πάω πουθενά(σχεδόν). Άλλη μια βδομάδα είναι. Στις 15 φεύγω για πέντε μέρες. Όσον αφορά το πτυχίο το υπολογίζω του χρόνου τέτοια περίοδο άν μου πάνε καλά τα πράγματα αλλά με κάποιες ατυχίες (οι οποίες δεν μου είναι σπάνιες) μπορεί να πάει τον Ιούνιο. Δηλαδή θα το πάρω στα 6,5 με 7 χρόνια (δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό). Ανταποδίδω τις ευχές για πτυχίο δεμένες με εγκάρδιους χαιρετισμούς σε σενα και στο νησί των ιπποτών(δηλ. τσαμπίκων) Καλό βράδυ και καλή συνέχεια!!!!
Α, αμα επανέλθεις πήγαινε στο Λωτό μπορεί να σ' αρέσει.