Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

H μεγάλη ώρα

Καλησπέρα σας,

Και ναι ήρθε η μεγάλη ώρα! Τους τέσσερεις τελευταίους μήνες δούλεψα πολύ, μα πάρα πολύ. Σήμερα, προ 5 λεπτών τέλειωσα την τελευταία εργασία του 2007. Αύριο με την παράδοση της θα είμαι ελεύθερος κι εγω σαν άνθρωπος να πάω στο χωριό μου που λείπω και τέσσερεις μήνες σερί. Είμαι από τις 20 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη και από τότε τρέχω σαν το Βέγγο. Τώρα χαλάρα και όμορφα θα περάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Το παραμέλησα το Blog τώρα τελευταία αλλά το θηρίο που λέγεται πανεπιστήμιο δεν μου άφησε και πολλά περιθώρια. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έφτασα να ασχολούμαι με την σχολή μέχρι και δεκατρεις ώρες την ημέρα. Φτάνει, ώρα για αποτοξίνωση.

Εύχομαι Καλές γιορτές στα δισεκατομμύρια των αναγνωστών μου που δεν σχολιάζουν επειδή ντρεπονται αλλά και στους καλούς συνbloggers και φίλους που αφήνουν εδώ την άποψή τους. Υγεία και χαρά εύχομαι σε σας και στις οικογένειες σας. Πάω να βρω κι εγώ την δικιά μου....

Χαιρετισμούς

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Πριν την μεγάλη ώρα....

Καλημέρα σας,

Το πρώτο που θα γράψω είναι ότι αφού κατάφερα και έβγαλα άκρη αυτές τις 20 μέρες είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τον εαυτό μου. Είναι η αυτοεπιβράβευση που επιβάλλεται μετά από πολλή δουλειά αφού νιώθεις την ύπαρξη σου μόνο κουρασμένη και όχι χαμένη στο άπειρο. Η δουλειά δεν τελειώνει αλλά αφήνεις το νου να νιώσει ότι έφτασε κάπου.
Σήμερα είδα την ταινία Zeitgeist. Μπορώ να πω πως ήταν η καλύτερη ταινία, έρευνα, ντοκιμαντέρ που είδα φέτος. Πρώτα τι είναι το Zeitgeist. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα είναι μια μη κερδοσκοπική κινηματογραφική έκφραση η οποία δημιουργήθηκε από τον Peter Joseph, με σκοπό να κάνει τον θεατή να δει τον κόσμο από μια πιο κριτική σκοπιά.
Η ταινία έχει τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος αναφέρεται στις πολλές ομοιότητες και αντιγραφές μεταξύ των θρησκειών (μέσα σ' αυτές και του χριστιανισμού) , ομοιότητες που προκαλούν. Στο δεύτερο μέρος ασχολείται με περίεργες καταστάσεις που παρατηρήθηκαν κατά την πτώση των δίδυμων πύργων στην Νέα Υόρκη. Γιατί μέσα στα συντρίμμια δεν είδαμε κανένα ίχνος αεροπλάνου, τόσο στους Πύργους όσο και στο πεντάγωνο; Στο τρίτο και τελευταίο μέρος κάνει λόγο για το διεθνές τραπεζικό σύστημα, δένει το θέμα αυτό με τα προηγούμενα και αναφέρει πως αυτοί που διοικούν τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο θέλουν τον πόλεμο.
Είναι ταινία η οποία απαιτεί την κριτική σκέψη του θεατή. Προβληματίζει τον θεατή ακόμα και αν δεν συμφωνεί με αυτά που βλέπει. Δίνω παρακάτω το link να την δείτε μέσω Internet(εδώ έχει και ελληνικούς υπότιτλους).

http://video.google.com/videoplay?docid=
-7671298400447638082&hl=de

( Την αποκάτω γραμμή στο Link βάλτε την ως συνέχεια της από πάνω )

Χαιρετισμούς