Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές 2009 - Ωδή στη Βλακεία του Έλληνα

Για άλλη μια φορά η έλλειψη σοβαρότητας του πολιτικού βίου της Ελλάδας είναι εμφανής. Είναι ίσως η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εξαντλήσει τετραετία τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ο θεσμικός βιασμός σε όλο του το μεγαλείο. Το γουστάρει όμως ο έλληνας. Θέλει το ταραταντζούμ και το ρουσφέτι του.

Για άλλη μια φορά τα καραγκιοζάκια της ελληνικής πολιτικής σκηνής παρελαύνουν και ζητούν την ψήφο του καμένου κυριολεκτικά και εγκεφαλικά νεοέλληνα. Δίχως αιδώ αυλοκόλακες των δύο γόνων Καραμανλή και Παπανδρέου βγάζουν λογύδρια σαν να μην έχουν κυβερνήσει αυτό το τόπο. Από τις έξι τα χαράματα και για επόμενο μήνα θα ακούμε τον κάθε γλείφτη κοιλιόδουλο να μιλά για τον πολίτη και την δημοκρατία.

Το πρόβλημα δεν είναι η οικονομία και η παγκόσμια κρίση. Το πρόβλημα δε είναι η παιδεία και το ασφαλιστικό. Αυτοί οι τομείς της κοινωνίας παιδεύουν την πλειονότητα του σύγχρονου δυτικού κόσμου. Συμφωνώντας ή μη έτσι είναι ο "υπαρκτός καπιταλισμός" πρακτικά. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν υπάρχει βούληση από κανένα δελφίνο της πρωθυπουργικής καρέκλας να ασκήσει έστω και κατά το ελάχιστο τα καθήκοντά του υπέρ του λαού. Υπάρχει πρόβλημα εξουσίας. Και αυτό δεν έχει να κάνει κατ' ανάγκη με τα πρόσωπα των θεωρούμενων ηγετών. Αυτό σχετίζεται με τον γενικότερο προσανατολισμό της ελληνικής κοινωνίας η οποία έχει βαθιά ριζωμένο μέσα της το ρουσφέτι, την ρεμούλα, το εύκολο βόλεμα, την κουτοπονηριά, το γλείψιμο. Και αυτό θα συνεχιστεί εις τον αιώνα του αιώνος αμήν.

Οι δυο μεγάλες κομματικές δυνάμεις τις χώρας δεν χρειάζονται συστάσεις. Αποτελούν την λαίλαπα που καίει κάθε τι δημιουργικό σε αυτόν τον τόπο. Είναι εκείνοι οι βουλευτές που είναι οργισμένοι γιατί χάσανε την έδρα τους. Τι κάνατε κύριοι πέντε χρόνια; Μόνο μάσα; Η ελπίδα έχει χαθεί, θα παλινωδούμε ες αεί σε μια κατάσταση μπουρδέλο.

Το μόνο φως που φάνηκε για ελάχιστα το περασμένο διάστημα ήταν αυτό της σύγχρονης ευρωπαϊκής αριστεράς που θέλησε να πρεσβεύσει ο Συνανασπισμός. Μακριά από τις σταλινικού τύπου διατυπώσεις του ΚΚΕ κατάφερε κάποια στιγμή να συγκεντρώσει πολίτες από διάφορους πολιτικούς χώρους. Ωστόσο η κακή διοίκηση από την διαρχία Αλαβάνου - Τσίπρα είχαν ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση του καλού κλίματος. Δυστυχώς η μόνη πραγματική πολιτική ελπίδα στο μεταπολιτευτικό βίο της χώρας εξαφανίστηκε Τώρα θα συνεργαστούν με τους δήθεν οικολόγους ή ακόμα χειρότερα με το ΠΑΣΟΚ.

Ο μόνος κερδισμένος από όλη αυτήν την βαβούρα θα είναι πάλι ο Καρατζαφέρης. Ο θίασος των ευνουχισμένων φασιστοειδών θα μεγαλώσει και θα δίνει καλύτερες παραστάσεις στο βιασμένο κοινοβούλιο ή κυνοβούλιο όπως θέλετε πάρτε το. Ελάτε χουντικοί ελάτε φασίστες που έλεγε και ο αρχηγός.

Δυστυχώς όσο περνάνε τα λίγα χρόνια μου και αντικρίζω την ελληνική καθημερινότητα σε όλο της το μεγαλείο επιβεβαιώνω τον μεγάλο μου στόχο τον οποίο και θα πραγματοποιήσω όταν μου δοθεί η ευκαιρία. Θα πάρω τον γκασμά μου και θα πάω στις νήσους Γκαλαπάγκος, εκεί στον Ειρηνικό, θα σκάβω όλη μέρα, θα πίνω, θα τρώω και θα κοιμάμαι.

Τρέξε βλάκα νεοέλληνα να βολευτείς για ακόμα μια φορά. Τρέξε μην σε προλάβει άλλος για το ρουσφέτι. Τρέξε να μπεις στο δημόσιο να είσαι ωραίος και μοιραίος και να γλείφεις κώλους μια ζωή.