Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Μεγάλοι Έλληνες

Περπατούσα κάποια από τις περασμένες μέρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και βλέπω σε μια μεγάλη αφίσα των Κωνσταντίνο Καραμανλή τον γηραιότερο να ζητά να τον ψηφίσω. Στην αρχή σκέφτηκα πως θα είναι αφίσες σαν κι αυτές που είχαν βγάλει κάποιοι ΠΑΣΟΚοι την εποχή Σημίτη με την εικόνα του Ανδρέα Παπανδρέου ζητώντας την εξωκοσμική παρεμβασή του για να τα πάει καλά ο εκσυγχρονίζων.

Ωστόσο πληροφορήθηκα από έναν φίλο ότι ο ΣΚΑΪ κάνει μια εκπομπή που στόχος της είναι να αναδείξει την κορυφαία Ελληνική μορφή ανά τους αιώνες. Θα μπορούσα να πω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα για να γνωρίσει το ευρύ κοινό μεγάλες προσωπικότητες. Ωστόσο μετά πληροφορήθηκα ότι υπάρχει και ψηφοφορία για να βγάλουμε τον Μέγιστο.

Κρίνω πως είναι λανθασμένος αυτός ο τρόπος καθώς ο καθένας από αυτούς είναι κάτι μοναδικό και δεν μπορεί να συγκριθεί με τους υπόλοιπους.

Αυτός ο Μίχαλος, ο πρόεδρος κάποιου ΕΒΕΑ, είναι μεγάλος ως Έλλην και προτείνει την άμεση κατάργηση κάθε έννοιας ασύλου. Λοιπόν κύριοι με τα κολλαριστά υποκάμισα αντιληφθείτε ότι το άσυλο είναι συνταγματική αρχή. Αν η κυβέρνηση ήθελε να πιάσει τους κουκουλοφόρους θα το έκανε. Σκεφτείτε να κατέβαιναν εκατό φοιτητές να έκαναν πορεία στην Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι πόσο γρήγορα θα αντιδρούσαν. Σκεφτείτε πως έδερναν τα παιδιά τον Δεκέμβριο. Άρα ότι λένε σχετικά με το ότι δεν μπορούν να τους πιάσουν είναιΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.

Τελικά κι εγώ, Μεγάλος ως Έλλην είμαι (γιατί να είναι μόνο οι άλλοι;) αλλά αυτό το πράμα που με γυρόφερνε εδώ και μια εβδομάδα με έριξε στο κρεββάτι. Όλοι ήταν άρρωστοι εκτός από μένα και τώρα την πάτησα κι εγώ. Για αυτό λευτεριά στις αδελφές νοσοκόμες....

Καλημέρα σας

2 σχόλια:

eri είπε...

Συμφωνώ με το συλλογισμό σου για το μέγιστο.
Από τους αρχαίους θεωρώ ότι μια από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες (μεγαλύτερη και από τον Αριστοτέλη)είναι ο Θαλής διότι μεν ο Αριστοτ. ασχολήθηκε περίπου με 45 επιστήμες κάπου διάβασα, όμως θεωρώ ότι έλεγε αοριστολογίες ενώ ο Θαλής έχω την εντύπωση ότι αν και επεκτάθηκε σε λιγότερες επιστήμες ήταν πιο πρακτικός.
Παρ'όλο που δεν έχω δει ποτέ αυτήν την εκπομπή στο ΣΚΑΙ, θεωρώ άνισες κάποιες συγκρίσεις,ίσως θα έπρεπε να είχε τεθεί κάποια χρονική αφετηρία.Και δεύτερον, δεν είμαι σίγουρη για το ποιος θα έπρεπε θεωρητικά να είναι σε θέση να ψηφίζει.
Όσο για το άσυλο, συμφωνώ με το συλλογισμό σου κατά μεγάλο ποσοστό αλλά όχι πλήρως..
Καλή ανάρρωση!

Captain Harbour είπε...

Γεια σου Έρη,

Για το άσυλο, αν θέλανε να μην γίνονται αδικήματα του κοινού ποινικου δικαίου εντός του πανεπιστημιου μπορούσαν εύκολα να το κανουν. Δεν λέω ότι είναι άριστη η μορφή του ασύλου αλλά αν αρχίσει ο καθε άσχετος σαν τον Μίχαλο να ζητά την κατάργησή του ουε κι αλοίμονό μας.
Άσε με έριξε άσχημα στο κρεβατι 4 μέρες με πυρετό. Σούπερ κρύωμα με ολίγη ίωση. Κοκτέιλ