Περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο ενημερώθηκα ότι σήμερα θα διεξαχθεί στο Κοινοβούλιο συζήτηση, σε επίπεδο ποιλιτικών αρχηγών, για το περιβάλλον ύστερα από πρόταση του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλαβάνου. Φοβάμαι πως θα εξελιχθεί σε συζήτηση άνευ ουσίας γιατί κανένας τους δεν επιθυμεί να ανταλλάξει απόψεις ουσιαστικά. Ωστόσο ευελπιστώ να συνδιαλλαγούν έτσι ώστε να κατανοήσουμε και εμείς τις θέσεις τους.
Τον τελευταίο καιρό έχουν ανακύψει στην καθημερινότητά μας σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, με κορυφαίο αυτό των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο το οποίο σιγά σιγά ξεχνιέται. Επιπρόσθετα υπάρχει το πρόβλημα της μόλυνσης του Ασωπού με το εξασθενές χρώμιο.
Τα δύο τελευταία βράδια παρακολούθησα δύο εξαιρετικές εκπομπές στην τηλεόραση. Την Τρίτη το βράδυ ο δημοσιογράφος κ. Βαξεβάνης στην εκπομπή "Το κουτί της Πανδώρας" ερεύνησε την κατάσταση στην περιοχή της Ζαχάρως μετά τις πυρκαγιές. Χαρακτηριστικό αποτέλεσμα τις έρευνάς του είναι ότι ελάχιστες μέρες μετά τις πυρκαγιές και πριν τις εκλογές, έγινε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στη Ζαχάρω για να παραχωρηθεί στο Δήμο από κάποια Δημόσια Υπηρεσία τεράστια έκταση. Εχτές το βράδυ, ο δημοσιογράφος κ. Αυγερόπουλος από την εκπομπή-ντοκιμαντέρ "Εξάντας" ανέφερε το πρόβλημα των ηλεκτρονικών αποβλήτων. Στην πατρίδα μας δεν υπάρχουν οργανωμένες διαδικασίες αποκομιδής των παλαιών Η/Υ οι οποίοι περιέχουν σημαντικές ποσότητες τοξικών.
Ελπίζω η κουβέντα να είναι σοβαρή.....
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
4 σχόλια:
Η σοβαρή κουβέντα προϋποθέτει κάποια πράγματα.
1ον, γνώση του τι πραγματικά συμβαίνει και "που πάμε".
2ον, σοβαρότητα των ανθρώπων που θα συζητήσουν
3ον ευαισθησία και παιδεία για την ίδια τη ζωή, τον Άνθρωπο και τον Κόσμο.
Φοβάμαι πως όλα αυτά απουσιάζουν παντελώς από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου.
Δυστυχώς,
Ούτε για αυτό το θέμα δεν μπόρεσε να επιτευχθεί μια κοινή απόφαση από τους εθνοπατέρες μας. Κύριε Πήττα συμφωνώ με αυτά που αναφέρετε.
Αυτή η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη όσο περνά ο καιρός. Φαίνεται ότι δεν μπορεί το κοινοβούλιο να πάρει μια απόφαση για ζητήματα εθνικά τόσο σε διπλωματικό επίπεδο(βλ. Σκοπιανό) όσο και περιβαλλοντικό. Αυτό δείχνει όντως έλλειμα το οποίο και αυτό θα πληρώσουν οι επόμενες γεννιές Ελλήνων που θα κληθούν να διαχειριστούν την καθημερινότητα. Αν και να πω την αλήθεια μου με αυτά που βλέπω από τις φοιτητικές παρατάξεις και αυτοί στον ίδιο δρόμο βαδίζουν οπότε δεν θα έχουν και κανένα σοβαρό πρόβλημα. Θα στέλνουν συνέχεια τα προβλήματα στο μέλλον χωρίς να συζητούν και χωρίς να αποφασίζουν για τίποτα σαν αντιπροσωπία των Ελλήνων.
Μας ενδιαφέρει περισσότερο εάν ο κ. Σημίτης πάει στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρά εάν θα έχουμε νερό να πιούμε στο μέλλον .
Και πότε κάποιο από τα κόμματα εξουσίας,κυρίως, ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για το περιβάλλον όχι μόνο στην Έλλάδα αλλά και στο εξωτερικό;
Και γιατί να ενδιαφερθούν άλλωστε από τη στιγμή που η προστασία του περιβάλλοντος δεν προσφέρει άμεσο, χρηματικό, κέρδος στις μεγάλες εταιρίες και τις πολυεθνικές που κρύβονται πίσω από τις κυβερνήσεις.
Το αντίθετο μάλιστα.Εδώ περιμένουν να λυώσουν οι πάγοι για να αντλήσουν το πετρέλαιο που υπάρχει από κάτω.Σε ποιόν θα το πουλήσουν βέβαια είναι άλλο θέμα...
Καλησπέρα asymmetrε,
Η εγκαθίδρυση του καπιταλισμού και η πολιτική της παγκόσμιας αγοράς έφερε την ανθρωπότητα ενώπιον μιας πρωτοφανούς τεχνολογικής προόδου τον τελευταίο ενάμιση αιώνα. Οι φιλελεύθερες και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθήθηκαν κατά καιρούς έδωσαν μεν την απόλυτη ελευθερία που επαγγέλεται το φιλοσοφικό ρεύμα του φιλελευθερισμού σε διάφορα επίπεδα του σύγχρονου βίου ωστόσο είχαν και εξακολουθούν να έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα. Μεταφράζουν τα πάντα σε χρήμα και αυτό έχει δημιουργήσει τα σοβαρά προβλήματα του σήμερα και του αύριο.
Και επειδή είπα πολύ θεωρία οι δικοί μας εδώ αντί να καθίσουν να αποφασίσουν το πολιτικό στίγμα της χώρας ενάντια στις κλιματικές αλλαγές κάθονται και τσακώνονται όπως μαλώνουν τα παιδάκια στις αλάνες. Αντί να κάνουν ένα ποιο κοινωνικό φιλελεύθερο κράτος κοιτάνε να κερδίσουν εντυπώσεις και χρήμα.....
Χαιρετισμούς συνάδελφε ασσυμετρε
Δημοσίευση σχολίου